
Замовити товар

Замовити

Задайте питання



Сучасна технологія вирощування мікрозелені
22.12.2021
Різновидів різної мікрозелені безліч – вирощується безліч видів і сортів різних рослин. Їх настільки багато, що можна відкрити цілий завод з виробництва тільки мікрозелені. Зазвичай обробляють злакові та бобові культури, салатні та дикорослі види:
- Коріандр. Або кінза. Крім яскраво окресленого специфічного смаку, ця культура корисна для серця та судин. В її складі — ціла низка вітамінів, а також мікроелементи фосфор і калій. Кінза надає пікантного смаку багатьом стравам
Мікрозелень для салату: бруква та турнепс, капуста, люцерна, амарант, соняшник, лобода, горох, рукола, редис, гірчиця, льон, буряк, броколі, гречка, бегонія, сочевиця, соя, крес-салат, цибуля та часник, базилік, петрушка та кріп
- Ячмінь
- Пшениця
- Овес
Мікрозелень для приготування вітамінних соків: овес, ячмінь, пшениця, тритикале
- Брокколі та цвітна капуста
- Кунжут
- Гречка
- Гарбуз
- Цибуля
- Цибуля шніт
- Порей
- Мангольд
Вирощування мікрозелені мангольду
- Петрушка
Вирощування мікрозелені петрушки на гідропоніці
- Кріп
- Фенхель
- Салат
- Редька
- Бруква та турнепс
- Рукола. Зелень, що зміцнює імунітет, оскільки містить більшу кількість аскорбінової кислоти. Рукола відрізняється трохи гіркуватим смаком, тому ідеально підійде до м’ясних та рибних страв, особливо як компонент соусу.
- Лутига (спеціальні сорти)
- Дайкон. Або японська редька. В його складі багато сірки, яка потрібна для загального зміцнення організму, а також для позитивного впливу на шкіру та зростання волосся. Завдяки своєму трохи гострому смаку дайкон відмінно підійде до супів.
- Крес-салат. Багатий на каротин, вітаміни групи B, залізо та магній. Покращує травлення, сприятливо діє на сон і нормалізує тиск. Має ніжний пряний смак і аромат, додається в гарніри, соуси та салати.
Мікрозелень і молоде листя буряків та хрестоцвітих культур дуже корисне для здорового харчування
- Буряк. Завдяки високому вмісту вітамінів та елементів, ця рослина має на організм тонізуючу дію та зміцнює імунну систему. Соковиті листочки буряка відмінно йдуть у другі та перші страви, а також у салати.
Вирощування мікрозелені столових буряків для салатів
Паростки столового буряку для салатів — це відмінне джерело вітамінів у зимовий та ранньовесняний період.
- Шнітт-цибуля. Ці тонкі травинки з чорним насінням мають м’який цибульний смак і аромат та дуже цінуються в кулінарії. Його ефірні олії знищують бактерії в організмі та очищають кишківник . Ідеально підходить для закусок
- Редиска. Рослина з трохи пекучим пікантним смаком, ідеальна приправа до салатів та м’ясних страв. У складі редиски – мінерали, мікроелементи та ефірні олії, завдяки чому покращується травлення. Має протинабрякову дію
- Мізуна. Інша назва – японська листова гірчиця, що славиться своєю поживною цінністю. Ароматні листочки можна додавати в салати та бутерброди, а також можна їсти просто так. Мізуна регулює водний баланс в організмі та очищує судини
Вирощування салату на гідропоніці
- Базилік. Містить у складі каротин, вітаміни C та групи B та ефірні олії. Благотворно впливає на травлення, корисний для шлунка. Базилік чудово поєднується майже з усіма стравами, дуже смачний в омлеті та сирі
- Гірчиця. Ця зелень з пікантним гоструватим смаком сприятливо впливає на стінки судин, збуджує апетит і стимулює кровообіг. Перцевий присмак гірчиці ідеально підходить до рибних страв та салатів.
- Капуста. У мікрозелені червоної капусти у кілька разів більше каротину та вітаміну C, ніж у звичайній капусті. Паростки цієї рослини корисні для шлунка, травлення та зміцнення імунітету. Відмінно поєднується з будь-якими салатами
- Соя. Росточки соєвої зелені багаті на вітаміни C та групи B, у них багато заліза та амінокислот. Соя заспокійливо діє на організм, нормалізує рівень холестерину у крові, благотворно впливає на серце. Подається до м’яса та гарнірів.
- Сочевиця. Склад цієї рослини унікальний, у ньому міститься багато мікроелементів (магній, залізо та ін.), а також вітамін С. Сочевиця стимулює кровообіг та очищує стінки судин. Підходить як до холодних, так і гарячих страв
- Амарант. У цій мікрозелені гарний рожевий колір і приємний ніжний смак з горіховим присмаком. У його складі – джерело вітамінів, необхідних для нашого організму, тому амарант ідеально підходить для приготування смузі.
- Соняшник. У складі – йод, фосфор, магній, кальцій, цинк та залізо, а також вітаміни E та K, фолієва кислота. Соняшник бореться з болями в суглобах та корисний для кислотно-лужного балансу. Подається до м’ясних та овочевих страв
- Люцерна. Надзвичайно корисна зелень для тих, у кого в організмі не вистачає заліза, оскільки містить величезну кількість магнію, фосфору та кальцію, а також вітаміни C, K, A, E. Відмінна добавка до риби, яєць, салатів та закусок
- Щавель. Рослина з приємним кислуватим смаком, що нагадує смак лимона. Ця мікрозелень багата на мінерали та вітаміни, тонізує організм та зміцнює імунітет. Чудово підходить до яєчних страв, сирів, соусів та салатів.
- Конюшина. ЇЇ поживна цінність незаперечна, конюшина багата на білки, вітаміни A, B, C, E, K і безліч мікроелементів. Допомагає при хворобах шкіри, виводить шлаки з організму, очищає кров. Додається в салати та підливи
- Кукурудза. Зелень із приємним солодким смаком та яскраво-жовтим відтінком, який прикрасить будь-яку страву. Містить вітаміни і мінерали, благотворно впливає на організм, підвищує тонус. Кукурудза ідеальна для салатів та закусок
- Шпинат. Ця рослина за смаком пряна та ароматна, у її складі – жири та білки, залізо та цілий спектр вітамінів. Нормалізує кровообіг, знижує рівень холестерину, виводить токсини з організму. Йде в гарніри, салати та підливи
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: