Замовити товар

    Замовити


      Задайте питання

        Сучасна технологія промислового вирощування часнику

         

        Часник — це одна з найважливіших овочевих культур, і тому   вона найбільш динамічно займає ринок. Часник користуються високим попитом, тому площі вирощування даної культури збільшуються з року в рік! Звертайтеся до  для ефективного та прибуткового виробництва часнику!

        Якісний часник має великий попит на світовому ринку. Це один з найпопулярніших овочів у Європі, в Америці і особливо — в Азії і Тихоокеанському регіоні

        Знати як правильно вирощувати часник практично важливо, тому що на якісний товарний часник завжди присутній попит.

        ———————

        За умови правильного розрахунку технології вирощування, застосування добрив і системи захисту, часник дає дуже високі врожаї і вирощування його буде високоприбутковим!

        ———————

         

        Зміст

        1. Світовий рекорд зврожайності часнику
        2. Історія і особливості часнику
        3. Сорти часнику
        4. Місце часнику в сівозміні
        5. Обробка грунту під часник
        6. Живлення часнику
        7. Підготовка посадкового матеріалу часнику
        8. Посадка часнику
        9. Догляд за плантацією часнику
        10. Застосування гербіцидів для захисту часнику
        11. Підживлення часнику
        12. Фертигація часнику
        13. Зрошення часнику
        14. Мульчування часнику
        15. Насінництво часнику
        16. Вирощування молодого часнику
        17. Прибирання часнику
        18. Післязбиральна обробка і зберігання часнику

         

        Промислове вирощування часнику потребує хорошого бізнес-планування, це найважливіший етап в організації бізнесу щодо ефективного вирощування часнику. Звертайтеся до  для ефективного та прибуткового виробництва часнику!

         

        Світовий рекорд зврожайності часнику

        Офіційних даних про світові рекорди зврожайності часнику немає, але цілком можливо вважати рекордною врожайність часнику в 35-40 т / га.

        Наприклад, врожайність часнику в Китаї — 15 т / га і вище, в країнах ЄС — 14-16 т / га, тоді як в Україні, за даними департаменту землеробства Мінагрополітики — в середньому 9 т / га

         В Україні, середня врожайність часнику становить 9 т / га (за даними Мінагрополітики). Досвідчені фермери в Україні збирають по 12-20 т / га часнику і більше. Врожайність часнику в Китаї — 10-15 т / га і вище (рекорд 23 т / га в 2015 р), в країнах ЄС — 14-16 т / га, в Єгипті 14-15 т / га (рекорд 24 т / га ).

         

        Історія і особливості часнику

        Часник — одна з найдавніших овочевих рослин. Відомо, що його вирощували ще в древньому Єгипті. Родина часнику — гірські і передгірні райони Центральної Азії. Часник (Allium sativum L.) — дво- і багаторічна рослина сімейства цибулинних.

         

        Як вирощують часник в США

        Часник — холодо- і зимостійка (озимі форми) культура, в Україні вирощується повсюдно. Залежно від здатності утворювати стрілки розрізняють стрілкуючі і нестрілкуючі форми. Озимі сорти бувають двох форм, ярі ж — тільки нестрілкуючі. Вегетаційний період озимих стрілкуючих сортів становить 110-120 днів, озимих нестрілкуючих і ярих відповідно 75-90 і 90-110 днів.

        Рослини часнику, висаджуються восени, — більш врожайні, дозрівають на 2-3 тижні раніше, ніж ярі, зберігаються до грудня — січня. Оптимальний термін використання — літньо-осінній. Ярі сорти висаджують рано навесні, вони менш врожайні, втім, цибулини відрізняються гарною лежкістю (особливо при холодному зберіганні заt -1- + 3 ° С). У зв’язку з цим яру продукцію доцільно використовувати в зимово-весняний період.

        Як вирощують часник в Японії на невеликій фермі. В Японській кухні — часник один з найважливіших інгредієнтів, аЯпонія — один з основних виробників часнику в Азії

         

        Сорти часнику

        Найбільш поширеними сортами часнику в Україні є озимі стрілки — Лідер, Промінь, Парус, Прометей, Софіївський, Спас, Старобільський, Харківський фіолетовий, Ювілейний грибовський, Донецький фіолетовий; озимі нестрілкуючі — Сакський, Український білий.

        На жаль, ярі сорти часнику менш частіше вирощують. Але такі сорти теж широко поширені!

         

         

        Місце часнику в сівозміні

        Основною вимогою до розміщення часнику в сучасних промислових сівозмінах, є чергування його з злаковими культурами, так як часник відноситься до овочів, тобто широколистих культур, то чергувати його потрібно зі злаковими культурами. Всупереч поширеній думці, чергувати часник з іншими овочами, олійними, зернобобовими культурами, картоплею і соняшником не доцільно. Так як у всіх широколистих культур спільні хвороби і бур’яни.

        Початковим етапом технології вирощування будь-якої культури є підбір найкращого попередника при чергуванні культур у сівозміні.

        Терміни збирання попередньої культури повинні дозволяти якісно проводити основний обробіток грунту, після себе залишати  чисте від бур’янів полі і не мати загальних шкідників, хвороб з наступною культурою. У зв’язку з осіннім строком посадки часнику,  потрібно звільнити поле від попередника не пізніше кінця липня.

        Часник відноситься до культур, які позитивно реагують на дію органічних добрив.

        Саме тому в овочевій сівозміні, його краще розміщувати після добре підживлених бобових, гарбузових, ранньої білокачанної і цвітної капусти, коренеплодів на пучкову продукцію, ранніх зеленних культур.

        З польових культур найкращим попередником є ​​озима пшениця або інші зернові. Відмінним варіантом будуть покривні культури з обов’язковим злаковим компонентом — найчастіше це жито або ячмінь.

        Як гірші, але допустимі попередники під часник використовують зернобобові на зелений корм, сіно і сінаж, однорічні та багаторічні трави на корм і покривні культури.

        Не можна розміщувати часник після картоплі, томатів, інших культур сімейства цибулинних, так як вони мають спільні хвороби і шкідників.

        Негативно позначається розміщення посівів часнику по свіжому гною, при цьому погіршується фітосанітарний стан плантації та якість продукції.

        Повторна посадка часнику після часнику або цибулі допускається не раніше, ніж через чотири-шість років.

        Досить слаборозвинена коренева система часнику потребує високої родючості грунту. Найкраще часник розміщувати на структурних суглинних і супіщаних ґрунтах, з високим вмістом гумусу.

        Але часник також добре росте на піщаних грунтах (за умови  правильного догляду).

        Грунт повинен мати при цьому хороші водоутримуючі характеристики, оптимальна реакція ґрунтового розчину рН становить 6,5-7,9.

        Часник не можна розміщувати як в понижених місцях, де навесні скупчується тала вода, так й на підвищених місцях, де взимку вітер здуває сніг і часник може вимерзнути.

         

        Обробка грунту під часник

        Безпосередньо після збирання попередника проводять лущення поля на глибину 6-8 см дисковими знаряддями. При засміченні поля багаторічними кореневищними бур’янами подальшою операцією буде дискування, його проводять через 12-14 днів в перпендикулярному напрямку до першої обробки, на глибину 10-12 см.

        У разі появи масових сходів бур’янів проводять оранку з боронуванням на глибину 25-27 см, не пізніше 58-30 днів до посадки часнику

        Під оранку вносять фосфорно-калійні добрива і перегній, якщо планується. У разі появи бур’янів і випадання інтенсивних дощів проводять 1-2 культивації або боронування. Передпосадкову культивацію проводять в день посадки часнику під кутом 90 ° до оранки.

        Хороший ефект дає також чизелювання грунту під часник з використанням комбінованих дисколапових агрегатів.

        Часто зустрічаються у виробництві сорти часнику, що мають більш темне забарвлення зубків. Такі сорти, також користуються високим попитом. Звертайтеся до для ефективного та прибуткового виробництва часнику!

         

        Підживлення часнику

        Оптимальні норми мінеральних добрив, які дозволяють отримувати високі врожаї часнику, складають N90-100P100K100-110. В умовах конкретного господарства з відповідними грунтовими умовами, норма внесення елементів живлення розраховується, з огляду на зміст і коефіцієнти споживання поживних речовин із ґрунту, дози внесення органіки і з урахуванням інших індивідуальних моментів.

         

         

        Фосфорно-калійні добрива вносяться під основний обробіток грунту.

        Для запобігання втрат азоту, азотні добрива вносять для підживлення навесні, коли грунт «дозріє» і з’являться паростки часнику.

        Позитивно реагує часник на внесення мікродобрив, які використовують при підготовці посадкового матеріалу — замочуючи в розчині мікроелементи і фунгіциди-протруйники.

        При цьому спостерігається поліпшення перезимівлі часнику, рослини стають більш стійкими до хвороб, шкідників і несприятливих факторів, що позитивно позначається на врожайність та якість продукції.

        Часто також практикується внесення компосту (перегною) під часник. Це не тільки дає додаткові поживні речовини для росту і розвитку рослин часнику, а й підвищує вміст гумусу і родючість грунту!

         

         

        Підготовка посадкового матеріалу часнику

        Підготовка посадкового матеріалу часнику — це один з трудомістких етапів в технології виробництва часнику, але її якісне проведення дозволяє компенсувати витрати у достатній кількості.

        Спочатку проводять сортування цибулин часнику, вибраковуючи дрібні, пошкоджені хворобами та шкідниками, не характерні для даного сорту.

        В подальшому, за 1 -2 дні, проводять поділ цибулин на зубки та їх сортування. При сортуванні відбраковують дрібні, уражені хворобами і шкідниками зубки.

        При сортуванні зубків стрілкуючих озимих сортів їх ділять на групи: великі, масою більше 6 г, середні — 3-6 г, дрібні — 2-3 г, відходи — менше 2 г, хворі, пошкоджені.

        Зубки нестрілкуючого часнику ділять на три групи: великі — більше 1,7 г, середні — 1,1 -1,7 г, відходи.

        Кожна з відібраних груп висаджується окремо, з індивідуальною густотою посадки. Великі зубки висаджують рідше, дрібні відповідно густіше.

        При оздоровленні посадкового матеріалу, а також виробництві товарного часнику через повітряні цибулини, останні також сортують на групи: 6-8 мм в діаметрі, 4-5 мм, до 4 мм. Вирощені однозубки сортують так: на велику — понад 14 мм в діаметрі, середню — 10-14 мм і дрібну — менше 10 мм.

        Для знищення збудників хвороб перед посадкою зубки протруюють фунгіцидами: 3% -й розчин бенлатом, експозиція 3-4 хв., 3% -й розчин фундазола, експозиція — 1-2 хв. Під час протравлювання в робочий розчин додають препарат, що містить мікроелементи (Рексолін, Реаком, Акварин мікс і інші).

        Для знищення в насіннєвому часнику нематод проводять газацію сірчистим газом (100 г сірки на 1 м3 обсягу) в герметичних ємностях.

        Також є позитивний досвід використання більш прогресивних сучасних фунгіцидних протруйників — Вітавакс, Вінціта, Кінто-Дуо.

         

        Вирощування часнику з використанням ручної праці

        У кожному регіоні існують оптимальні терміни посадки. Так, в південних і західних районах його висаджують в третій декаді жовтня, північних і східних — у другій декаді вересня, центральних — третій декаді вересня — початку жовтня. В зиму часник повинен входити в добре укоріненому стані з проростками 0,5-1,5 см. Терміни посадки збігаються з моментом, коли температура грунту опускається до 10-12 ° С. Ярі форми восени висаджуються в такі ж терміни, що й озимі, а навесні — з початком польових робіт. Озима посадка ярого часнику забезпечує зростання врожайності на 30-40%, але при цьому погіршується його лежкість в процесі зберігання.

         

        Повністю автоматична посадка часнику за допомогою спеціальної машини — без використання ручної праці

        Повітряні цибулини висівають восени, одночасно з посадкою зубків, або ж рано навесні. Існує безпересадкова технологія отримання товарного часнику з повітряних цибулин. Для цього великі і середні (4-8 мм) повітряні цибулини висівають у вологий грунт 1-5 липня. Догляд за посівами традиційний. У міру появи знищують бур’яни, розпушують ґрунт у міжряддях, проводять поливи. До морозів виростають добре сформовані рослини з могутньою кореневою системою, без  формування цибулини.

         

        Норма посадки цибулин (зубків часнику) коливається в межах 400-600 кг / га.

        Часник відноситься до культур, які займають незначне місце і мають невелику площу харчування. Тому для отримання високого врожаю якісної продукції необхідно скрупульозно підходити до вибору способу і схеми посадки. Найбільш оптимальним розміщенням рослин часнику є те, яке формує площу живлення однієї рослини в межах 0,0-25-0,05 м2, квадратної або прямокутної форми. Вище перераховані параметри досягаються у випадку посадки широкорядним способом (45, 60 см), при цьому відстань між рослинами в ряду коливається від 4-5 см при посадці зубків і однозубок масою 2-4 г, 6-8 см — більших зубків масою 4 6 грамів. Також можна проводити посадку стрічковим способом — дворядним за схемою 20 + 50 см, трьохрядним — 40 + 40 + 60 см. На перезволожених грунтах практикують вирощування часнику на грядках шириною 1,4-1,5 м. Для вирощування цим способом зубки висаджують стрічковим п’яти-шестирядним способом, відстань між рядами 20 см, а в ряду -10-12 см. Норма посадки при розмноженні зубками і однозубками залежить від їхньої маси і площі живлення та становить від 0,6 до 3 т на 1 га, кількісна норма посадки великих і середніх зубків, однозубок становить 300-450 тис. / га, дрібних 500-600 тис / га.

        Повітряні цибулини висівають широкорядним (45 см) або трьохрядним стрічковим способом, за схемою 40 + 40 + 60 см, ширина смуг, що висіваються при цьому 12-16 см. Норма висіву на 1 погонний метр ряду становить 60-80 цибулин, що зійшли,  вагова норма — від 100 до 500 кг / га залежно від розміру повітряних цибулин.

        Важливим елементом вирощування часнику є глибина посадки. Вона певною  мірою залежить від механічного складу грунту, величини зубків і однозубок, наявності вологи в грунті. На легких ґрунтах великі зубки висаджуються на глибину до 8-9 см, рахуючи від донця, на суглинних грунтах глибина посадки відповідає 6-7 см. Посадку дрібних зубків проводять на 1-2 см мілкіше . Вищезазначена глибина посадки дозволяє розмістити посадковий матеріал у вологому грунті, запобігти випирання зубків. Повітряні ж цибулини висівають на глибину 4-5 см. Поряд з підготовкою посадкового матеріалу посадка є також  досить трудомістким процесом. При невеликих обсягах роботи посадка проводиться вручну. У промислових умовах для зменшення затрат ручної праці та часу проведення, посадку часнику проводять переобладнаними картоплесаджалками СН-4, цибульними сівалками СЛС-8, СЛС-8А з пристосуваннями для посіву часнику та іншими підручними механізмами. Для механізації процесу висіву повітряних цибулин використовують овочеві сівалки СО-4,2 та ін.

         

         

        Догляд за плантацією часнику

        Догляд за рослинами передбачає створення оптимальних умов росту і розвитку, які дозволяють розкрити генетичний потенціал продуктивності. Для захисту висаджених рослин від несприятливих умов зимівлі, на невеликих площах вирощування практикують укривання соломою, опалим листям, мульчують перегноєм, торфом, що добре розклався. Навесні під час відтавання грунту солому і листя прибирають.

         

        Боронування посадок часнику штригельною бороною

        Першочерговими заходами є весняне боронування легкими боронами поперек рядів. Ця операція дозволить знищити сходи бур’янів, збільшити доступ повітря до коріння, зруйнувати грунтові капіляри, через які відбувається непродуктивна втрата запасів вологи. У разі утворення ґрунтової кірки і проростання бур’янів проводять міжрядні культивації культиваторами УСМК-5,4; УКР-5,6.

         

        Культивація посадок часнику для боротьби з бур’янами

        Обов’язковим заходом , який підвищує врожайність і товарні характеристики на 25-30% (на товарних посадках), є видалення стрілок в озимих стрілкуючих сортів. Починають видалення квітконосів у разі масової їх появі. Операцію цю проводять вручну, на невеликих ділянках, або спеціальними косарками, не пошкоджуючи при цьому верхні листки. На насіннєвих ділянках стрілки не видаляють. Після дозрівання їх просушують, обмолочують, сортують повітряні цибулини і використовують для оздоровлення посадкового матеріалу від небезпечних хвороб і шкідників.

        На рослинах часнику паразитують і розвиваються безліч шкідливих організмів, значне поширення яких завдає великої шкоди рослинам, знижуючи при цьому врожайність і якість вирощеної продукції. Найбільш небезпечними шкідниками часнику є стеблова нематода, часниковий кліщ та ін. Ці шкідники шкодять не тільки під час росту рослин, але й в процесі зберігання товарного і насіннєвого матеріалу.

        Основними заходами боротьби з вищезгаданими хворобами є: дотримання сівозміни, знищення уражених рослин на насіннєвих ділянках, вибракування заражених цибулин в процесі збирання, підготовка насіннєвого матеріалу до посадки.

        Для боротьби з хворобами ефективна дезінфекція цибулин часнику перед посадкою хорошим протруйником (Вітавакс, Ранконь, Кінто-Дуо, Вінцит, та ін).

        Поряд з комахами-фітофагами значної шкоди завдають захворювання часнику. Найбільш поширені і шкідливі захворювання — пероноспороз, шийкова гниль, біла гниль донця (фузаріоз), вірусні хвороби. До першочергових заходів, які не допускають значних проявів вищезгаданих захворювань, відносяться профілактичні заходи. Основні з них — дотримання сівозміни, розміщення посадок часнику на відкритих, добре провітрюваних ділянках, систематичне оздоровлення посадкового матеріалу, підвищення стійкості рослин. Хімічні препарати (фунгіциди) використовують як в профілактичних, так й в лікувальних цілях. Серед препаратів, які дозволені для використання на посадках часнику, найбільш ефективними в боротьбі з грибковими захворюваннями є фунгіциди системно-контактної дії.

         

        Обприскування посівів часнику в Естонії. Витрата води 300 л / га

        Для ефективного захисту рослин від збудників захворювань першу (профілактичну) обробку проводять препаратом системної дії, для  профілактики. Наступні обприскування проводять у разі виникнення перших ознак хвороби, постійно чергуючи препарати з різними діючими речовинами, для запобігання виникнення резистентності у збудників. У зв’язку з восковим нальотом на рослинах часнику в робочий розчин фунгіцидів обов’язково вводять прилипачі (поверхнево-активні речовини) Тренд 90, Аміго та інші.

        Боротьбу з вірусними хворобами зводять до використання оздоровленого посадкового матеріалу та боротьби з переносниками вірусної інфекції (трипси, кліщі).

         

        Застосування гербіцидів для захисту часнику

        Під час промислового вирощування часнику для боротьби з бур’янами застосовують такі гербіциди: грунтовий — Гезагард 50 WR, с.п. — в кількості  3-5 л / га або Стомп 330, к.е. — в кількості  3-6 л / га, проти однорічних злакових і дводольних бур’янів, застосовують за допомогою обприскування грунту до сходів культури в весняний період.

        Трефлан 240, к.е. (Тріфолурекс 240, к.е.) — в кількості  4-6 л / га або Трефлан 480, к.е. (Тріфлурекс 480, к.е.) — в кількості  2-3 л / га, проти однорічних злакових і дводольних бур’янів, застосовують за допомогою обприскування грунту до посадки культури з негайним загортанням в грунт (при озимих терміни посадки — восени, при ярих — навесні ).

        Для підвищення ефективності дії ґрунтових гербіцидів після їх внесення протягом 12-15 днів не проводять механічної обробки грунту, оскільки  за такої умови  порушується гербіцидна плівка, в верхній посівний шар грунту лапами культиватора виноситься нове насіння бур’янів.

         

         

        Підживлення часнику мінеральними добривами

        Після появи сходів культури (навесні) зранку  проводять підживлення часнику азотними добривами в кількості N50 кг / га діючої речовини, машинами МВУ-0,5; МВУ-900.

        У разі виявлення ознак мінерального голодування разом з культивацією проводять підживлення добривами, що містять потрібні елементи.

        Найефективніший вид добрива й підживлення часнику — це фертигація (за умови  використання крапельного зрошення).

          

         

        Прибирання SDI крапельної стрічки перед збиранням врожаю часнику

        Вирощування часнику в південних районах передбачає проведення 4-7 поливів протягом усієї вегетації, у разі підсихання грунту до рівня нижче 70% НВ. При можливості проведення поливів в центральних і східних районах обробляючи часник його обов’язково поливають, коли виникають грунтові та повітряні посухи. В середньому поливна норма при зрошенні посадок часнику в першій половині вегетації становить 250-300 м3 / га, у другій — 350-450 м3 / га води.

         

        Насінництво часнику

        Часник належить до багаторічних рослин, але в культурі його вирощують як однорічну рослину. Всі сорти діляться на озимі, ярі та дворучки (висаджують восени і навесні). Розрізняють сорти стрілкуючі (тільки озимі) і нестрілкуючі (ярі та озимі). Більшість сучасних високопродуктивних сортів належать до озимих і нестрілкуючих. У насінництві, для стрілкуючих сортів озимого часнику використовують дві технології вирощування посадкового матеріалу — через зубки (вегетативно) і повітряними цибулинами (вегетативно). Ці технології загалом  схожі на технології вирощування часнику для продовольчих цілей.

         

         

        Прибирання часнику

        Терміни та оперативність прибирання часнику значно впливають на якість продукції і придатність її до зберігання. Збирання проводять в суху сонячну погоду в стислі терміни. Чим швидше провести збиральні роботи, тим краще.

        Стрілкуючий часник починають збирати після пожовтіння нижнього листя і підсихання покривних оболонок цибулин, розтріскування обгорток суцвіття.

        Нестрілкуючі сорти часнику починають збирати після масового пожовтіння нижнього листя і початку вилягання несправжніх  стебел. Зволікання з початком збору, особливо у вологому грунті, призводить до розтріскування покривних оболонок цибулин, збільшення втрат, погіршення товарних показників. Цибулини з порушеними оболонками непридатні до тривалого зберігання, і розпадаються на окремі зубки.

        Впромислових умовах збір часнику проводять з використанням комплексів машин. Підкопують часник копачами ЛУК-3, прибирають цибулезбиральними комбайнами ЛКГ-1,4; ЛКП-1,8; Муч-4. Надземну масу перед прибиранням скошують кормозбиральними машинами КУФ-1,8, КИР-1,5. Збір часнику коріннязбиральним комбайном ЕМ-11 проводиться без скошування надземної маси.

        Існують також сучасні високопродуктивні машини для прибирання часнику.

        Машина для збирання часнику. Використовується також ручна праця

        Комбайн для збирання часнику Erme RE1 який  збирає часник в Канаді (Gorrie, Ontario). Комбайн витягує рослини часнику з землі, обрізає листя і заповнює часником спеціальні бокси (normdeg)

         

         

        Післязбиральна обробка і зберігання часнику

        Після збирання часник досушують на сонці, в дощову погоду — в сушарках з активною вентиляцією, поступово підвищуючи температуру з 25 до 40 ° С. Під час сортування  очищають від грунту, обрізають корінці, вкорочують несправжнє стебло до 10-20 мм, видаляють пошкоджені, потворні, гнилі цибулини. Сортування за розмірами проводять вручну або на машині СЛС-7.

        Очищені, просушені і відсортовані цибулини поміщають в дрібні ящики шаром 12-15 см  у сховище з регульованими умовами.

          

         

        Очищення і пакування часнику — сучасна технологічна лінія

        Лежкість і терміни зберігання часнику залежать від сортових особливостей, строків посадки і умов зберігання.

        Озимий та ярий часник мають різні терміни зберігання — і доповнюють один одного.

        Озимий часник має стрілкуючі та нестрілкуючі форми. Стрілкуючі форми часнику дають більш високу врожайність, а більшість сортів крупно-зубкових мають найкращий товарний вигляд.

        Нестрілкуючі форми часнику мають більш дрібні цибулини, часто неправильної форми, що знижує його товарний вигляд, але під час відбору сортів для тривалого зберігання перевагу слід віддавати саме цим формам, як більш пристосованим до тривалого зберігання та з більш тривалим періодом спокою.

         

        Які оптимальні умови зберігання часнику?

        Для тривалого зберігання часник найкраще зберігати при температурі від -1- ​​+ 1 ° С (30 до 32 ° F) з низькою відносною вологістю (від 60 до 70%). Необхідно забезпечити хороший повітряний потік через контейнери, оскільки  повітря необхідне для запобігання накопичення вологи. У цих умовах добре висушений часник може зберігатися 6-7 місяців!

        Головки часнику повинні бути доспілі, здорові, цільні, сухі, незабруднені, з короткими сухими корінцями, підсушеною шийкою, обрізаним бадиллям не більше 5 см або обрізаною стрілкою довжиною до 1 см. Для нестрілкуючих сортів допускається опадання 1-2 зубків без порушення загальної луски.

        При тривалому зберіганні часнику слід приділяти особливу увагу сортовій технології його зберігання. На тривале зберігання в неохолоджувальні сховища слід закладати тільки ярі сорти часнику і підтримувати відносну вологість повітря на рівні не вище 75%. У цих умовах ярий часник задовільно зберігається 5-6 місяців, озимий 3-4 місяці, що пов’язано з його біологічними і сортовими особливостями.

         

        Пілінг часнику — сучасна технологічна лінія

        В охолоджувальних сховищах вирішальний вплив на зберігання часнику має стабільність температурного режиму. Найбільш високе зберігання забезпечується при температурному режимі від -2 до-50С.

        При укладанні часнику в контейнери місткістю 200-250 кг вихід стандартної продукції різко знижується.

        Якість часнику в процесі зберігання визначається певними показниками: вмістом загальних цукрів, ефірних масел, аскорбінової кислоти, загальної кислотності.

         

        (Пока оценок нет)
        Loading...

        Найкращі товари

        NPKS 15:15:15+10(нітроамофоска)

        азоту - 15%

        фосфатів - 15%

        калію - 15%

        сірки - 10%

        Країна:Йорданія

        Фасовка: Біг беги, гранульоване

        35500 грн./т. грн./т. - EXW - Черкаси

        КАС, UAN N30

        азота - 30%

        карбамида - 37%

        селитры - 45%

        Країна:Украина

        Фасовка: еврокуб, налив

        24000 грн./т. грн./т. - EXW - Черкассы

        Вапняково-аміачна селітра (ВАС, аміачна селітра кальцинована, кальцій аміачна селітра, КАН, CAN-27)

        азоту - 27%

        нітратного азоту - 14%

        амонійного азоту - 14%

        оксиду кальцію - 20%

        оксиду магнію - 6%

        нітрату кальцію - 1.5%

        води гігроскопічної - 0.3%

        води загальної - 0.6%

        Країна:Україна

        Фасовка: Прильоване, гранульоване

        23500 грн./т. грн./т. - EXW - Рівнеазот

        Азото-фосфорно-калійне NPKS 7-20-30+3

        загального азоту - 7%

        загальних фосфатів - 20%

        калію в перерахунку на К2О - 30%

        сірки - 3%

        води - 1.5%

        Країна:Білорусь

        Фасовка: Біг беги, гранульоване

        40 грн./кг. від 5 кг грн./т. - Нова пошта - Черкаси

        NPK 9:27:0

        N - 9%

        P - 27%

        Країна:UAPG, Ukraine

        Фасовка: Liquid, eurocube, filling

        1431 USD/ton грн./т. - EXW/FCA - Cherkasy

        РКД NPK 3:18:18

        N - 3%

        P - 18%

        K - 18%

        Країна:УАПГ, Україна

        Фасовка: єврокуб, налив

        по запиту грн./т. - EXW/FCA - Черкаси

        Повідомити про помилку

        Текст, який буде надіслано нашим редакторам: